A sámánról általában

 

Már 1. szinten beállhatsz a sámánok közé! Érdemes!

Képzettségek:

Alkudozás, dobó, kétkezes fegyver, kétkezes fegyverek, kétkezes harc, kéziharc, koncentrálás, lövő, mentális támadás, mentális védekezés, szúró, támadás, vágó, védekezés, zúzó

 

Parancsok:

Átok: Használat: átok <kit>. Ez egy kisebb szertartás, melynek segítségével képes vagy szörnyű rémálmokat hozni az áldozatodra, arról nem is szólva, hogy ha az átok teljesen megfogan, miket kell kibírnia áldozatodnak.

 

Esőtánc: Használat: <esőtánc>. Ez a legalapvetőbb sámánszertartás, melynek segítségével képes vagy egy kisebb esőt idézni, mely gyógyító és méregtelenítő hatással van rád és a környezetedre. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy maximum 50 HP-t gyógyítasz és kb. 5-10 egységnyi mérget vonsz ki a szervezetedből. (1 Sho-bur olyan 80-100 egységnyi mérget nyomat beléd, szóval érdemesebb 1 papot keresni J )

 

Felkutat: Használat: <felkutat [kit]>. A sámánok egy jól ismert, hamar elsajátított képessége, hogy képesek az élőlények és játékosok pontos helyének meghatározására. (Az eltűnt játékosokat nem tudod felkutatni).Költség: manna-pont: 20. Szükséges jó koncentrálás.

 

Felmér: Ezzel a paranccsal megbecsülheted az ellenfeled körülbelüli erősségét. (Néha nem mond igazat J )

 

Indul: E parancs segítségével megjelölöd az aktuális helyet a barlangban, így ezentúl belépéskor onnan fogsz indulni. Tehát ezentúl bárhonnan indulhatsz, de ez csak a sámánbarlang területére érvényes.

 

Kínokozás: Használat: <kínokozás [(élőlény)]>. Ez az adottság képessé teszi a sámánokat arra, hogy ellenfeleiknek kínokat okozzanak, s ezzel életerejüket csökkentsék. Mivel ezt az ellenük fellépő élőlény agyán keresztül érik el, végtagok sebzésére alkalmatlan. Manna-pont: 35.

 

Mentálpajzs: Használat: <mentálpajzs>. A sámánok képesek arra, hogy tudatukat testük felvértezésére használják. Ilyenkor fura, láthatatlan pajzs borítja be őket. Manna-pont: 80.

 

Nyugi: Használat: <nyugi>. Ez a sámánok egy különleges képessége, amivel elhitetik a környezetükben leledző dögökkel J , hogy abszolút biztonságban vannak és senki nincs a közelükben. Egy szó, mint száz: Békét teremtesz a környeztedben és leállítod a harcot J . Manna-pont: 20, Követelmény: 8-as szint.

 

Sámánok: Használat: <sámánok>. Megmutatja, hogy kik vannak bent a sámánok közül.

 

Üvölt: Használat: <üvölt [mit]>..Amit ezzel kiabálsz, azt garantáltan mindenki látja és érti is. Manna-pont: maximum.

 

Zabál: Használat: zabál <hulla>. Ezzel az elég undorító képességgel a sámánok az áldozatuk halála után még egy jót lakmározhatnak ellenfelükből hasznosítva a meg benne lakozó kevéske energiát saját részükre.