Néhány érdekesség, bug, tanács vagy éppen hozzászólás

 

Kezdjük máris a hozzászólásokkal, mert abból van a legtöbb (bár nem minden esetben J) :

Nagyon sok mindenki szólt hozzá a honlapomhoz és főként az EVn. Ezek a hozzászólások többnyire dicsérő jellegűek, de akadt néhány negatív vélemény is. Gondolom a pozitív jellegűeket nem kell bemutatni, de azért mégis, hogy legyen nekem is valami örömöm J :

…köszi mindenkinek a dicséretet és próbálom a kéréseket teljesíteni.

 

Akkor most lássuk a negatív véleményeket:

Na a hozzászólásokból mára ennyi elég is lesz J. A kéréseket, óhajokat, sóhajokat próbálom teljesíteni! Legyetek türelemmel és ígérem, hogy 1 tuti rulez honlapot láthattok!

 

Térjünk át mindenki kedvencére a "bugokra":

A bug gyakorlatilag olyan programhiba, amit még nem vettek észre a program írói, vagy éppen nem akarták kijavítani, persze lustaság miatt. Ezeket a bugokat általában a tapasztaltabb játékosok veszik észre játék közben. Sajnos a játékosok nagy része a bugokat csalásra használják, de vannak olyan játékosok is, akik egyből szólnak 1 Wizardnak, hogy javítsák ki azt. Ez utóbbi a helyes út és ezt javaslom mindenkinek, aki bugot észlel. Persze örülnék neki, ha nekem is elmondanátok és akkor felraknám erre a honlapra azt, még ha a következő nap már ki is lenne javítva. Ne, hogy ne koptassam a számat, meg főként a billentyűzetet, írok néhány bugot, amit az előző néhány hónapban lehetett észlelni:

- Start-mark pénzes bug:

ez egy olyan bug volt, hogy 1 játékos bejutott egy bug miatt Godric bácsikám raktárába és azt a helyet megjelölte mark helynek, Godricot pedig start helynek és innentől kezdődött a balhé. A játékos azt játszotta el hogy ő szupermen és ide oda ugrálva összeszed vagy 100milla aranyat. Ez gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy teleport to start, felvesz mindent, teleport, elad mindent és ezt vagy 100millószor ismételte J .

- No heartbeat-es bug:

ez egy olyan bug volt, van ami agybajból jön létre, ha a MUDlib bekattan J . Persze ezt az agybajt meg lehetett csinálni is. Ezt már Griff karimmal is éreztem és egy kicsit kellemetlen volt, amikor Ariaxát megtámadtam és nem ütöttem kézzel semmit, mert gyakorlatilag ez a bug abból áll, hogy harc közben meg akarsz fogni egy olyan fegyvert, amit a jellemed miatt vagy más okból kifolyólag nem tudsz megmarkolni. Na ekkor van balhé, mert kiírja nekünk az EV MUDlib, hogy no heartbeat, ami azt jelenti hogy nincs szívverése a karakterünknek. Ez azt jelenti ilyenkor hogy nem tudsz semmmit sem csinálni a járkálás és az ölésen kívül, persze kézzel nem ütsz és pihenni sem tudsz. Mondjuk nem annyira szívás, mintha Daemort megtámadnád és ölése közben ránéznél J . Na naggyából ennyi. A bug arra jó, hogy a védekezést gyakorold vele ingyen és bérmentve ráadásul hatékonyan és gyorsan. Például megtámadod a 10 amőbát és aztán szent jellemeddel megpróbálsz megfogni egy tachit. Erre röktön rádjön a szívroham és leáll a szived J és innentől kezdve nyert ügyed van J .

- Szavalós bug:

Már rég óta felfigyeltem arra a bugra, hogy a szavalás kiakad. Eleinte azt hittem, hogy direkt van megcsinálva, hogy ne lehessen triggerből nyomni. Hát tévedtem. Ahogy teltek múltak az idők, mindig váratlanul bejött a bug. Persze ilyenkor kicsit dühös lettem, ahelyett hogy örültem volna J . Erre beüvöltöttem a lovag csatira, hogy nem igaz, hogy már megint beszívtam a szavalós kiakadást. Erre 1 percen belül ezt tapasztaltam: Valaki üzeni: hogy is történt ez pontosan? Mondom ez tuti Wiz. Hát jó ha már Wiz akkor segítsünk neki. Elmondtam 2szer neki pontosan hogy hogyan történt. Aztán csinált egy csomó mindent, majd megkért, hogy segítsek neki kideríteni a bug okát. Hát végig szavaltam az összes szonettet. Aztán egyszer csak sikerült megakadályoznia a bugolást és azóta nincs J.

- Turbós bug:

Ennek bugnak haszna nincs csak hátránya! Kell hozzá egy mágus és egy nem gyorsított játékos, mint például a gyógyító. A lényeg hogy a mágus megturbózza a gyógyítót, a gyógyító bemegy déróriásokhoz és el kezdi ölni őket. Azok természetesen folyamatosan lassítják az ellenfelet, de ha a mágus a lelassítás után rögtön felgyorsítja a gyógyítót akkor megy tovább a menet. A poén az ott kezdődik, hogy vagy 10szer lelassítja déróriás és ugyan annyiszor felgyorsítja a mágus a gyógyítót. Ezzel még nincs semmi gond, de 3perc múlva jönnek a problémák: vagy 10szer egymás után kiírja hogy lelassult a gyógyító és emiatt nem lehet turbóztatni egy ideig, vagyis lehet csak rögtön utána lelassul J . Remélem érthető voltam.

Ha van bármilyen tudomásod bugokról csak írj egy levelet és én igyekszem berakni.